59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Ayna Ayna” filmi izleyiciyle buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen şenlik devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda Ulusal Uzun Metrajlı Sinema Yarışı kapsamında “Ayna Ayna” sineması gösterildi.

Filmin yönetmeni Belmin Söylemez, gösterim öncesi sinemanın çekimlerine üç yıl evvel İstanbul’da başladıklarını söyledi.

Uzun bir süreç geçirdiklerini belirten Söylemez, “Burada işlediğimiz mevzuların bir kısmı, pandemide daha da güç bir hale geldi. Sineması Antalya’da gösteriyor olmaktan ötürü çok mutluyuz” dedi.

Yapımcı Haşmet Topaloğlu, salonun dolu olmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Sinemanın bayanların yaşadığı düşünceler ile sanatkarların yaşadığı birtakım problemlere da değindiğini aktaran Topaloğlu, şöyle konuştu:

“Daha dün Ankara’da bir müzisyenin, bir müzik yüzünden katledildiğini gördükten sonra yani sinemalar neyi anlatabilir, neyi daha çok gösterebilir? Sahiden insanı kahreden bir durum var. Sanat en azından farklı bir biçimde bunun haykırışı, lisana getirme, kendini söz etme gayretidir diye düşünüyorum. O kişinin ailesine de baş sıhhati diliyorum.”

Film öncesi oyuncular Manolya Maya, Laçin Ceylan, Şenay Aydın’ın da ortalarında olduğu sinema grubu sahneye çıkarak izleyiciyi selamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir