Kerem Aktürkoğlu’nun frikik golünde ‘zıplayan baraj’ detayı

Antrenmanlarında “Zıplayan baraj” teknolojisini kullanmaya başlayan Galatasaray’da çalışmalar, Kerem Aktürkoğlu’nun Yukatel Kayserispor maçında frikikten gol atmasıyla sonuç verdi.

Kulüpten yapılan açıklamaya nazaran sarı-kırmızılılar, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip etmeyi ve uygulamaya geçirmeyi sürdürüyor. Kaleci departmanının artırılmış gerçeklik (VR) gözlüklerle refleks ve odaklanma çalışmalarının akabinde, geçen günlerde futbolseverler oyunculara takılan kameralar sayesinde Juan Mata ve Yunus Akgün’ün gözünden idman izleme fırsatı buldu.

Teknolojinin spor alanındaki gelişmelerini yakından takip eden Galatasaray, bu doğrultuda Avrupa’nın değerli kulüplerinde olduğu üzere zıplayan barajı futbol ekibinin idmanlarında kullanmaya başladı. Bu atılım meyvesini Spor Toto Muhteşem Lig’in 29. haftasında Kayserispor ile yapılan maçta verdi.

Rakip kadrodaki oyuncuların uzunluklarına nazaran ayarlanabilen baraj, tıpkı vakitte otomatik olarak zıplayabiliyor ve futbolculara maç pratiğini teğe bir yaşatıyor. Zıplayan barajın gerçekliği, futbolcuların başarılı atış yapma ihtimalini de arttırıyor.

Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren futbolculardan Kerem Aktürkoğlu, idmanlarda bu teknolojiyle çok defa özgür vuruş çalışması yaptı. Ulusal futbolcu, Kayserispor uğraşında bu çalışmaların karşılığı alarak şık bir frikik golüne imza attı. Açıklamada, Galatasaray Kulübünün bir plan dahilinde sürdürdüğü bilim ve teknoloji atılımlarına devam edeceği aktarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir