Yenilgisiz şampiyon!

Çiğdem Yılmaz -?Kocaeli Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nü ikincilikle bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Vücut Eğitimi Fakültesi’nde ikinci üniversitesini okuyan Turan, “Başarmak için istemek gerek. Ben eğitim hayatıma devam ederken, spor yapmaya da devam ettim. Eğitim ile sporun birebir anda yapılmayacağını söyleyen aileler var. Fakat bu hakikat değil, en büyük örneği de benim. Okulumu 2’incilikle bitirdim ve bu müddette spor yapmaya da devam ettim. Şu an da da hem hemşirelik yapıyorum de kick boks. Gerilimli ve sıkıntı olsa da ikisini de keyifle yapıyorum” dedi. 

8 şampiyonluk

Şimdiye kadar 3 defa dünya şampiyonu, 5 kere de Avrupa şampiyonu olan ve 9 yıldır katıldığı hiçbir maçta mağlubiyet almaya Turan, “5 sefer Avrupa şampiyonu olup altın madalya kazandığım maçta birebir vakitte da Avrupa’nın en düzgün bayan dövüşçüsü seçildim ve Best Fighter mükafatı aldım. Bu şampiyonluğum antrenörüm ve birebir vakitte kardeşim de olan Uğurcan Turan’a ikram ediyorum. Gayem mesleğime mağlubiyetsiz devam etmek. Sporumuz Olimpiyat Komitesi tarafından tanındı, artık yarı olimpik branş olduk. King boks olimpik olursa, gayem olimpiyat şampiyonluğu” dedi.

‘Kadınlar da bu sporu yapıyor mu?’

Aldığı şampiyonluk sonrası sık sık ‘Kadınlar da bu sporu yapıyor mu?’, ‘Kadınlar da dövüşüyor mu?’ üzere telaffuzlarla karşılaştığını söyleyen Turan, “Toplumda ne yazık ki şöyle bir algı var, ‘Bu spor erkek sporu ve bayanlar yapmaz.’ Bu yalnızca spor için değil birçok alanda güya birtakım şeyler yalnızca erkeklere mahsusmuş algısı ne yazık ki var. Meğer biz bayanlar her yerdeyiz, varız ve var olmaya da devam edeceğiz. Bu sporda da biz bayanlar erkeklere nazaran daha fazla muvaffakiyet sağladık ve daha fazla madalya ülkemize kazandırdık. En büyük destekçim ailem diyebilirim. Akrabalarımız annemi arayıp ‘O kıza yazık değil mi? Erkeklerle bir arada ulusal gruba yolluyorsunuz. Oralarda ne olduğu bilinmiyor’ üzere saçma sapan şeyler söylüyor. Lakin bu söylenenleri ne ailem ne de ben ciddiye alıyoruz” diye konuştu.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir