Pentagon’dan Orta Doğu’da savaş açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Orta Doğu’da daha geniş çaplı bölgesel savaşın yakın olmadığına inandığını açıkladı. 

Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya nazaran, Bakanlığın Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İran’ın İsrail’e yönelik bir saldırısının yakın olup olmadığına ait soru üzerine Singh, bunu mutlaka görmek istemediklerini ve Orta Doğu’da “daha geniş çaplı bir bölgesel savaşın yakın olmadığına inandıklarını” belirtti. 

Singh, bölgede tansiyonun düşmesi için en güzel yolun Gazze’de ateşkes muahedesi yapılması ve “Amerikalı esirlerin konutlarına dönmesi” olduğuna inandıklarını kaydetti. “Caydırıcılık” iletisi vermek ismine bölgeye ek kuvvetler gönderdiklerini lisana getiren Singh, ABD kuvvetlerinin, İsrail’in savunmasını desteklemek, ABD kuvvetlerinin korunmasını güçlendirmek ve beklenmedik durumlara karşılık vermeye hazır olmasını sağlamak ismine Orta Doğu’da konuşlanmaya devam ettiğini savundu. 

İsrail’in Lübnan’ın başşehri Beyrut’ta Hizbullah’ın üst seviye kumandanlarından Fuad Şükür’e düzenlediği hava saldırısının akabinde Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin de Tahran’da suikasta uğramasıyla bölgede tansiyon yükselmişti. 

Haniye suikastından İsrail’i sorumlu tutan İran ve Lübnan Hizbullahı’ndan Tel Aviv’e karşı misilleme tehdidi gelmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir