Gördes’te yangınla mücadele sürüyor


MANİSA (İGFA) – Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Boyalı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda yangın meydana geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı gruplar ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü grupları yangını denetim altına almak için ağır bir gayret başlattı.

Boyalı Mahallesi yakınlarındaki yangına müdahaleler sürerken, dün saat 17.30 sıralarında ilçenin Kayacık ve Kaşıkçı mahallelerinde de iki farklı yangın daha çıktı. Grupların yangınlara havadan ve karadan müdahalesi sonrası Kaşıkçı’da çıkan tarım toprağı yangını söndürüldü.


Öteki yandan, bölgede bulunan Karayakup ve Yeniköy mahallelerinde yaşayanlar ile besi hayvanları Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye takımları tarafından önlem hedefli tahliye edildi. Boşaltılan Karayakup Mahallesi’nde birçok konut yangından ziyan gördü. Gece boyunca, gece görüşlü helikopterler ile müdahale edilen yangında bugün üçüncü güne girildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı takımları ile Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı takımlar, yangına ağır uğraşlarla müdahale ediyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye takımlarının yanı sıra MASKİ ve Kent Estetiği Dairesi Başkanlığına bağlı takımlar de söndürme çalışmalarına dayanak veriyor. Bölgede Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ilişkin 13 itfaiye aracı, MASKİ ve Kent Estetiği Daire Başkanlığına ilişkin 9 tanker ve 88 işçi yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir