İzmir Valisi Elban’dan Menderes’teki yangına ilişkin açıklama!

Bölgede devam eden söndürme çalışmalarına ait bilgi alan Elban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman yangınının, kopan elektrik telinin çıkarmış olduğu kıvılcım ve şase kaynaklı olduğunu bildirdi.

Ekiplerin yangına 8 dakika sonra müdahale ettiğini belirten Elban, şunları kaydetti:

“Aşırı sıcak ve kuraklık münasebetiyle yangın çok süratli bir formda yayıldı. Kıyıya inen yolla baraj ortasındaki bölgede arkadaşlarımız yangını tutmaya çalışıyorlar. Şu ana kadar büyük ölçüde başarmış durumdalar. Lakin Tahtalı Barajı’nın doğu tarafına da yangın sıçradı. Artık arkadaşlarımız o yangını da o zirvenin alt tarafında tutmak için karada ağır bir çaba yapıyorlar. Yaklaşık 20 dakika öncesine kadar havada da müdahalemiz vardı. Lakin gün batımıyla birlikte havadan müdahaleler durmuş durumda. Bu bulunduğumuz bölgede Tahtalı Barajı’nın batı bölgesinde şu an prestijiyle rastgele bir yerleşim yeri tehdit altında değil. Birebir formda spot atıp karşıdaki Tahtalı Barajı’nın doğu kesitinde başlayan yangının olduğu yakın etrafta de şu an için bir yerleşim yeri bulunmamaktadır. Münasebetiyle tahliye ettiğimiz konut ya da rastgele bir tesis yok.”

Elban, grupların yangını söndürme çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Yamanlar yangınında yerleşim yerleriyle ilgili artık bir tehdidin kalmadığını vurgulayan Elban, “Sadece bir kanyon bölgesinde ağır bir yanma vardı, orada düzgünce sıkıştırıldı esasen. Akşama yanlışsız çok da gücü de düşmüştü. Hoş haberleri de açıklama noktasına da hakikat gidiyordu fakat Menderes yangınının başlamış olması tekrar ilgimizi buraya yöneltmemize ve birazda doğrusu canımızın sıkılmasına neden oldu.” dedi.

Elban, Menderes’te Tahtalı Barajı’nın doğusundan ve batısından kıyıya iki yol bulunduğunu, batı yolunun kapalı, doğu yolunun ise açık olduğunu söyledi.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir