Depremde yıkılan sitenin firari müteahhidi noterde vekalet verdi!

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen zelzeleler sonucu yıkılan Palmiye Sitesi’nde 150 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan firari müteahhit Ali Babaoğlu’nun, hakkında yakalama kararı olmasına karşın noterde süreçler yaptığı ortaya çıktı.

Depremde annesi, babası ve kardeşini kaybeden İrem Türkmener Karslı, “Bu sorumluların hayatlarına kaçak olmalarına karşın bu kadar rahat devam edebilmeleri kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Sorumluluğu bulunan her kim varsa artık bir an evvel tutuklanması için devletin ne gerekiyorsa yapmasını istiyoruz. Adalet istiyoruz” dedi.

BİR BUÇUK YILDIR FİRARİ

Palmiye Sitesi’nin Onikişubat ilçesindeki 3 bloğu, zelzelenin tesiriyle büsbütün yıkıldı. Bu felaket sonucunda 150 kişi hayatını yitirirken, 16 kişi ise yaralandı. Olayın akabinde başlatılan soruşturma kapsamında müteahhit Hacı Ahmet Ersoy ve jeoloji mühendisi Ömer Tarakçıoğlu tabirlerinin akabinde “adli denetim kararı” ile hür bırakıldı. Ali Babaoğlu hakkında ise 12 Şubat 2023 tarihinde tutuklama kararı verildi. Lakin, Babaoğlu bir buçuk yıl boyunca yakalanamadı.

FİRARİ ALİ BABAOĞLU NOTERE GİTTİ

Firari müteahhit Babaoğlu’nun zelzeleden bir yıl sonra, İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan Karşıyaka 7. Noterliği’ne giderek oğlu Mustafa Babaoğlu’na gayrimenkulleri ve araçların satışı ile banka süreçleri üzere birçok mevzuda vekalet verdiği ortaya çıktı. Kelam konusu olayın ortaya çıkmasının akabinde polis grupları tarafından araştırma yapıldı. Emniyetin mahkemeye gönderdiği araştırma tutanağında şu sözler yer aldı:

“Olay tarihine ait kamera imgeleri noterden talep edilmiş, tarafımıza teslim edilen kamera manzaralarının incelenmesi sonucunda kamera imajının sağlıklı bir biçimde oynatılamadığı görülmüştür. Kuşkulu Babaoğlu’nun notere giriş manzarasının incelenmesi de mümkün olmamıştır.”

“KATİLLER, ADALET ÖNÜNDE HESAP VERSİN”

Palmiye Sitesi’nde annesi, babası ve kardeşini kaybeden İrem Türkmener Karslı, süreci ANKA Haber Ajansı’na kıymetlendirdi:

“Bu sorumluların hayatlarına kaçak olmalarına karşın bu kadar rahat devam edebilmeleri kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Sorumluluğu bulunan her kim varsa artık bir an evvel tutuklanması için devletin ne gerekiyorsa yapmasını istiyoruz. Bu katiller yargılansın, adalet önünde hesap versin istiyoruz. Bizim yaşadığımız acıların yanından bile geçmeyecek alacakları cezalar lakin biz yeniden de yalnızca bunu istiyoruz. Adalet istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir