Süleyman Soylu’dan dokunulmazlık yanıtına yanıt: Ben buradayım

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz haftalarda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne başvurup dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Soylu dilekçesinde, “karalama ve iftira kampanyalarında cürüm yapıları ile fikir iştiraki ve işbirliği içerisinde olanların yıkıcılığına bigane kalmamayı, her anı sadakat, kararlılık ve fedakarlıkla dokunmuş uğraşın rövanşını almak isteyenlere karşı vazgeçilmez sorumluluk” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise “Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ait süreçler üstte yer verilen Anayasa ve İçtüzük kararları çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Ayrıyeten Başkanlığımıza hakkınızda rastgele bir tezkere ulaşmamıştır. Bu açıklamalar doğrultusunda müracaatınız hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek rastgele bir süreç yoktur” yanıtını verdi.

SOYLU: BUYURSUNLAR HUKUKA TAŞISINLAR

Ciner Medya Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır’a konuşan Süleyman Soylu, Meclis Başkanlığı’nın hakkındaki dokunulmazlık başvurusunu reddetmesi üzerine şunları söyledi: “Meclis Başkanlığı’ndan aldığım yazılı karşılıkta ‘Bu fakat tezkere ile mümkün ama Başkanlığımıza hakkınızda rastgele bir tezkere ulaşmamıştır’ deniyor ve ‘Dolayısıyla süreç yapamıyoruz’ diye de ekliyorlar.

Ne oldu artık? O bir yıldır binlerce iddiayı havada uçuşturanlar, belge sallayanlar neredeler? Tekrar ediyorum; ben buradayım, ne kadar teziniz, belgeniz varsa buyurun alın, gelin.
Benim dilekçem, bilgi evrak savcılıkta oluşacak fezleke sonrası açık uçlu bir dilekçe ve bir irade beyanıdır. Kimin elinde ne varsa, iftira dedikodu değil, varsa ellerinde bilgi evrak, buyursunlar hukuka taşısınlar. Medya, toplumsal medya üzerinden iftiralarla değil bağımsız Türk mahkemelerinde olsun bu.”

(ALINTI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir