Türkeş: Gezi tutukluları bir örgüt intibası vermiyorlar

DUVAR- AKP Ankara Milletvekili ve Avrupa Kurulu Parlamenterler Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş, bir müddet evvel Seyahat Davası tutuklularına yaptığı ziyaretlerle ilgili İsmail Saymaz’a konuştu. Haklarında açılan casusluk davasından beraat ettiklerini hatırlatan Türkeş, “Bu böyleyken bir kısmı benim de arkadaşlarım olmak üzere birçok siyasi ‘Oranın buranın casusu’ diyor. Şanlı Türk mahkemelerini otorite kabul etmiyor muyuz hiç birimiz? Benim üzüldüğüm nokta o.” diye konuştu.

Türkeş Osman Kavala hakkında şunları söyledi: “Çok dingin. Bu kadar müddettir bir nevi beyhude tutukluluğunun içinde olan insan açısından çok aklı başında. Eğitimli insan olmanın farkı diye değerlendirdim. Uygar, aklı başında insan ve çok dingin bakıyor sorunlara. İnancı yükselmiş bir şahsiyet gözledim.”

İsmail saymaz, Tuğrul Türkeş’in, TBMM’deki Can Atalay oturumunda yaşananlara ait kelamlarını şöyle aktardı:

“Ahmet Şık’ınki provokatif bir konuşmaydı. Kürsüye gelip hakaretamiz sözleri kullanırsa öbür tarafın elini bağlayıp seni seyretmesini beklemiyorsunuz. Yapılmaması lazımdı. Şık da gayesine ulaştı. Bana nazaran üzgün değildir olanlardan.

TBMM açısından çok berbat oldu. Bir gün evvel Mahmut Abbas’ı getiriyorsun, fevkalâde toplantıya çağırıyorsun, dünyaya bildiri veriyorsun. Sonraki günü yerde milletvekilinin kanı var. Hangi yerde? Bir gün evvel Mahmut Abbas’ın ayağının bastığı yerde. Bununla mı biz barışı sağlayacağız? Bununla mı dünya barışına katkı sunacağız?”

(ALINTI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir