Yeni Şafak yazarından Anayasa değişikliği tartışmasına ‘hilafetli’ yorum: Hilafet gibi bir müessesenin ilga edilmesi nasıl Türkiye için bir devrim olarak sunulmuştur

Yeni Şafak muharriri Yasin Aktay, Anayasa değişikliği ve birinci 4 husus tartışmalarına ait kaleme aldığı yazıda ”Bütün Müslümanları birleştiren ve Türkiye için büyük bir koz olan, bir güç, bir iktidar konusu olan Hilafet üzere bir kurumun ilga edilmesi nasıl Türkiye için bir ihtilal, bir büyük kazanım olarak sunulmuştur? Düşünülemez” tabirlerini kullandı.

Yeni Şafak müellifi Yasin Aktay, bugünkü köşesinde ”Düşünülemez, düşünülmesi teklif dahi edilemez” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Aktay’ın yazısı şöyle: 

”Bütün Müslümanları birleştiren ve Türkiye için büyük bir koz olan, bir güç, bir iktidar konusu olan Hilafet üzere bir kurumun ilga edilmesi nasıl Türkiye için bir ihtilal, bir büyük kazanım olarak sunulmuştur? Düşünülemez. İnkılap diye nitelenen bu değişimlerin hangisi bu millete sorularak yapılmıştır? Bu milletin bunlara isteği olmuş mudur? Sorulamaz, düşünülemez.”
 
Yazının tamamını okumak için . 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir