Zimmetine 1 milyon lira geçiren katibe ilk duruşmada tahliye

Kayseri Adliyesi’nde bir mahkeme kalemine verilen yaklaşık 1 milyon lira teminat ödemelerini zimmetine geçirdiği teziyle tutuklanan ve “zimmet” hatasından hakkında 5 yıldan 12 yıla kadar mahpusu istenen zabıt katibi Alpaslan T. (36), birinci duruşmada hatanın “güveni berbata kullanma” kapsamında kaldığı gerekçesiyle hata vasfının değişmesi ihtimali ile tahliye edildi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Kayseri Barosu avukatlarından Niyazi Ünalmış, taraf olduğu evrakta UYAP üzerinden yaptığı incelemede, Kayseri 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki tapu iptali ve tescil davası evrakında teminat verdiği 250 bin TL’nin mahkemede vazifeli zabıt katibi Alparslan T.’nin hesabına geçtiğini belirledi.

Avukat Ünalmış’ın yaptığı şikayetin akabinde başlatılan soruşturma kapsamında mahkeme kaleminde katibin yaptığı tüm süreçler incelemeye alındı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında gözaltı kararı verilen zabıt katibi ise 10 Ocak’ta firar etti.

Hakkında yakalama kararı bulunan zabit katibinin çalıştığı mahkeme kaleminde ise savcılık tarafından yapılan incelemede tespit edilen ölçünün 1 milyon 168 bin TL olduğu, bu sayının 370 bin TL’sinin Alpaslan T. tarafından iade edildiği sav edildi.

Ayrıca, zabıt katibinin avukat Ünalmış’ın teminat verdiği 250 bin TL’yi geri iade ettiği lakin Ünalmış’ın şikayetçi olduğu öğrenildi. 8 gün aranan Alpaslan T. 19 Ocak’ta yakalandı. Savcılıktaki sözünün akabinde Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Alpaslan T., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sanık hakkında “zimmet” cürmünden dava açıldı, hakkında 5 yıldan 12 yıla kadar mahpus istendi.

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davanın birinci duruşmasında tutuklu sanık Alpaslan T. ile şikayetçi avukat Niyazi Ünalmış ve birtakım şikayetçi taraflar hazır bulundu. Evvelki tabirlerini tekrar ettiğini söyleyen sanık, “Zimmet hatasını kabul etmiyorum. Bu durum ‘güveni berbata kullanma’ kabahatidir. Avukatların bir ziyanı yoktur. Tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti sanığın hata vasfının “güveni berbata kullanma” kapsamında kalabileceği gerekçesiyle cezaevinde kaldığı müddet de dikkate alınarak tahliyesine karar verdi. Heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Öte yandan Alpaslan T., Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir diğer soruşturma kapsamında hazırlanan ek iddianamede ise “suçtan kaynaklanan mal varlığı kanıtlarını aklama” hatasından da 3 yıldan 7 yıla kadar mahpus cezası istemiyle bir öteki mahkemede önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir