Telegram gizlilik politikasını değiştirdi: Kullanıcı bilgileri devletlerle paylaşılabilecek

T24 Dış Haberler

Telegram’ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov, Telegram’ın isimli yetkililerden gelen yasal talepler doğrultusunda, hizmet kaidelerini ihlal eden şahısların IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabileceğini açıkladı.

Durov, Telegram’dan yaptığı açıklamada, platformun, halka açık kanalların ve botların bulunmasına imkan sağladığını ancak bu özelliğin, “yasa dışı eserlerin satılması suretiyle hizmet kurallarını ihlal eden şahıslarca berbata kullanıldığını” söz etti.

Ekiplerin bu hususta çalıştığını ve uygulamada arama yapıldığında “problemli içeriklere artık erişilemediğini” belirten Durov, Telegram’ın “kötüye kullanılmasının önüne geçmek için” zımnilik siyasetinde değişikliğe gidildiğini kaydetti.

İlgili isimli yetkililerden gelen geçerli yasal talepler doğrultusunda hizmet koşullarını ihlal eden bireylerin IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabileceğini açıklayan Durov, bu güncellemeyle hatalıların caydırılmasının amaçlandığını aktardı.

Durov, “kötü niyetli bireylerin platformu kendi emelleri için kullanmasına müsaade verilmeyeceğini” tabir etti. (AA)

Durov isimli denetim kaidesiyle hür bırakılmıştı

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Durov, 24 Ağustos’ta Paris’teki Bourget Havaalanı’nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı. Durov’un, Telegram’da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirilmişti.

Paris Savcılığı, hakkında 12 farklı suçlama bulunan Durov’un 96 saatlik gözaltı mühletinin akabinde 28 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkemece 5 milyon avro kefalet ve isimli denetim kaidesiyle hür bırakıldığını, tutuksuz yargılanacağını ve kendisine Fransa topraklarından çıkış yasağı getirildiğini açıklamıştı.

Durov, Fransa’da gözaltına alınmasından sonra toplumsal medya hesabından yaptığı birinci açıklamada, süreci “şaşırtıcı” bulduğunu belirterek, “Bir CEO’yu, yönettiği platformdaki şahısların işlediği hatalar nedeniyle suçlamak için akıllı telefon öncesi periyoda ilişkin kanunları kullanmak yanlış bir yaklaşımdır.” tabirini kullanmıştı.

Telegram’ın Avrupa Birliği’nde (AB) resmi temsilci bulundurduğuna işaret eden Durov, AB’nin taleplerine her vakit karşılık verdiklerini belirtmişti.

 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?


 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir