Japon bilim insanlarından şaşırtan keşif: Egzersiz olmadan yağ yakmak artık mümkün!

Japonya’da gerçekleştirilen son bilimsel araştırmalar, idmanla birlikte bedende daha fazla üretilen ve yağ yakımını hızlandıran özel protein varyantlarını tespit etti. Bu kıymetli keşif, kilo verme sürecini optimize etmek isteyenler için yeni umutlar sunuyor.

Japan Today’e nazaran, Kobe Üniversitesindeki bilim insanları, diyet yapmadan kilo vermeyi mümkün kılacak bir ilaç üzerinde çığır açan çalışmalar yürütüyor. 

Araştırmacılar, antrenman yapan şahısların iskelet kaslarında “PGC-1a” proteininin farklı varyantlarının üretildiğine işaret ederek, farklı varyantların artışının, insanların güç harcamasını artırdığını ve bunun da daha fazla yağ yakmalarına yardımcı olduğunu bildirdi.

İnsan iskelet kası üzerinde yapılan araştırmalar, idman sırasında alternatif PGC-1a varyantlarının da yükseldiğini ortaya koydu. Bu varyantların üretiminin şahıstan şahsa farklılık gösterdiği ve birebir antrenmanı yapan bireylerin farklı kilo kaybı sonuçları elde ettiği belirlendi.

Obezite tedavisinde çoklukla iştahı bastıran ilaçlar reçete ediliyor. Son bulgularla birlikte idman yapmadan yağ yakmaya yardımcı olacak yeni ilaçların bulunmasının mümkün olabileceği belirtildi.

OBETİYLE KONTAKLI HASTALIKLAR İÇİN KIYMETLİ GELİŞME 

Kobe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Wataru Ogawa, araştırmanın obeziteyle bağlantılı hastalıkların tedavisinde değerli bir adım olabileceğini açıkladı. 

Prof. Dr. Wataru Ogawa liderliğindeki araştırma takımı, obeziteyle gayrette ihtilal niteliğinde bir buluşa imza atarak, bu sonuçların obezite kaynaklı sıhhat meselelerinin tedavisinde yeni bir yol açabileceğini belirtti. Araştırma, Avrupa’nın önde gelen bilim mecmualarından Molecular Metabolism’de yayımlandı ve bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir