Erdoğan: İsrail, katliamlarına silah ve mühimmat desteği sağlayan güçler tarafından şımartıldıkça pervasızlaşıyor

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplumsal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü “soykırım, işgal ve istila siyasetinin yeni gayesinde Lübnan ve Lübnan halkının bulunduğunu” belirterek, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu başta olmak üzere misyonu global barış, istikrar ve güvenliği temin olan tüm yapıları, tüm insan hakları kuruluşlarını hızla harekete geçmeye çağırıyoruz” tabirini kullandı, “İsrail hükümetinin katliamlarına silah ve mühimmat takviyesi sağlayan güçler tarafından şımartıldıkça daha da pervasızlaştığı” sözlerine yer verdi.

Erdoğan, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şöyle yazdı:

“İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü soykırım, işgal ve istila siyasetinin yeni maksadında Lübnan ve Lübnan halkı vardır. İsrail’in yabanî hücumları sonucunda son bir hafta içerisinde ortalarında çocukların da olduğu çok sayıda Lübnanlı katledilmiştir. Vicdan sahibi hiç kimse bu türlü bir katliamı kabul edemez, mazur ve yasal göremez. İsrail hükümeti, katliamlarına silah ve mühimmat takviyesi sağlayan güçler tarafından şımartıldıkça daha da pervasızlaşmakta, tüm insanlığa, insani kıymetlere ve milletlerarası hukuka meydan okumaktadır.”

“Lübnan halkının ve hükümetinin yanında olmayı sürdüreceğiz”

İsrail’in, Gazze ve Ramallah’ta uyguladığı cinnet siyasetini Lübnan’a ve öbür bölge ülkelerine yayma teşebbüslerine artık “dur” denilmelidir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu başta olmak üzere misyonu global barış, istikrar ve güvenliği temin olan tüm yapıları, tüm insan hakları kuruluşlarını hızla harekete geçmeye çağırıyoruz. İslam dünyasının bu ataklar karşısında daha kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğine inanıyoruz.

Türkiye olarak bu güç günlerinde Lübnan halkının ve hükûmetinin yanında olmayı sürdüreceğiz. İsrail’in, Lübnan’a yönelik insanlık dışı akınlarını bir sefer daha lanetliyor; akınlarda hayatını kaybeden tüm Lübnanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Şehzadenin Yüzyılı | İlber Ortaylı, Ertuğrul Osman’ı anlattı: Türk hanedanı kadar memleketine ihanet etmeyen, Cumhuriyet’e sadık beşerler yok


 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir