Nihat Kahveci Szymanski’ye demediğini bırakmadı: O golü nasıl kaçırırsın

Fenerbahçe, Üstün Lig’in 7. haftasında Antalyaspor deplasmanına çıktı.

Sarı-lacivertliler, çabayı 2-0 kazandı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Eski futbolcu ve yorumcu Nihat Kahveci, çabayı kıymetlendirdi.

”O GOLÜ NASIL KAÇIRIRSIN”

Sebastian Szymanski’nin performansını pahalandıran ve maçın birinci dakikalarında boş kaleye kaçırdığı durum hakkında konuşan Kahveci, “Normal olmayan bir durum var bende. Herkes değişiyor; Sebastian Szymanski abimiz, kardeşimiz değişmiyor. Bugün tekrar 85 dakika alanda durdu. Sebastian Szymanski’nin hiçbir vakit koşmasına, uğraşına bir şey dedim mi? Bugün de koştu, uğraş etti. Hatta birinci gol öncesi oradaki uğraşla topu kapıp Fred’e veren Szymanski. Ancak Szymanski sen on numara durumundaysan, senden daha çok konuma girmeni, daha çok asist yapmanı beklerim. Geçen sene yaptığın için… Bugün bana 2’nci dakikada ‘top geçti, geçmedi’ konuşuruz lakin onun öncesinde rastgele bir futbolcunun o golü kaçırma ihtimali var mı? Sağ ayak da olsa, sol ayak da olsa, başla bile yerde… Nerede olursan ol, o golü nasıl kaçırırsın, o topu ağlarla nasıl buluşturamazsın” tabirlerini kullandı.

”HİÇBİR FARKLILIK GÖREMEDİM”

Fenerbahçe teknik yöneticisi Jose Mourinho’nun gelmesi sonrası rastgele bir farklılık görmediğini vurgulayan Kahveci, “Fenerbahçe’nin bu kadar makûs oynamaya hakkı yok. Sen, Antalya’yı esasen yenersin. Erol Bulut’la git yenersin, Cocu’yla git yenersin, İsmail Kartal ile yenersin fakat sen ne oynuyorsun Mourinho ile? Bunu artık her maçtan söylüyoruz. Bugünkü Fenerbahçe’de ‘pozitif manada şu farklılığı gördüm’ desin ya biri. Ben göremiyorum hiçbir farklılık. Mourinho dönem başında birinci Lugano maçlarında, ‘Milli gruba giden oyuncular var. Transferler daha gelmedi, devamlılık yok’ dedi. Kaç hafta geçti, senin antrenmanını yedi ekip geriye gidiyor. Bırak oyununu, fizik olarak da geriye gidiyor. Basan oyuncuların sayısı azaldı sahada” dedi.

”İsmail Yüksek, son iki maçtır makûs oynuyor. İsmin Szymanski olsa değiştirmez Mourinho seni. Dönem sonuna kadar oynarsın. Mourinho, Szymanski konusunda inatçı” diyen Nihat Kahveci’nin diğer sözleri şu halde:

– Bana nazaran Amrabat, 6 numara değil stoperlerin ortasında libero oynuyor. Tadic klas gol atmasına karşın hiç beğenmedim performansını. Fenerbahçe, ligimizde en makus oynayan ekiplerden biri.

– Gol çizgisi teknolojisini neden getirmiyorsunuz? Neden tartıştırıyorsunuz insanları. Direk hizasından baktığımda bana nazaran gol değil. Gol teknolojisi olsa beşerler görüp anlayacak. O golü atamamayı nasıl başardın Szymanski? Dzeko’nun durumu bence net penaltı. Kaynadı üzere geldi bana. VAR’a nazaran yüzde 100 delil istiyor değil mi? Dzeko’nun konumunda ispat var. VAR çağırmalıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir