Trump: Ben başkan iken Ortadoğu’da savaş yoktu

İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısının ardından ABD’nin eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin lider adayı Donald Trump, açıklama yaptı.

Trump, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini sert bir formda eleştirerek, dünya genelinde çatışmaların arttığını ve ABD’nin liderlikten mahrum olduğunu söyledi. Trump, “Dünya yanıyor ve denetimden çıkıyor. Ülkemizi yöneten kimse yok. Joe Biden, neredeyse görünmez bir lider, Kamala Harris ise büsbütün kayıp.” sözlerini kullandı.

Harris’in bağış toplama faaliyetlerine odaklandığını savunan Trump, mevcut idarenin ABD’yi zayıf bir duruma soktuğunu belirtti. Lider olduğu devirde İran’ın denetim altında olduğunu belirten Trump, “İran nakit meşakkati çekiyordu ve bir muahede yapmak için çaresizdi. Fakat Biden ve Harris’in idaresinde terör her yere yayılıyor.” sözlerini kullandı.

Mevcut idaresi dünyayı savaşın eşiğine getirmekle suçlayan Trump, “Ben lider iken Orta Doğu’da savaş yoktu, enflasyon yoktu ve Afganistan’daki felaket yaşanmazdı” tabirlerini kullandı.

Yeniden lider olması halinde dünyada barışın yine sağlanacağını söyleyen Trump, Kamala Harris’in dört yıl daha misyonda kalması durumunda ise dünyanın büyük bir krize sürükleneceğini tabir etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir