Kerkük’te patlama: 6 yaralı

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük kentinde yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu altı kişinin yaralandığı açıklandı.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına nazaran, Kerkük’te Irak Türkmen Cephesi’ne bağlı Türkmen Konutu ofis sorumlusu Saygın Haceroğlu’na yönelik düzenlendiği belirtilen bombalı taarruzda Haceroğlu ve beş kişi yaralandı. Haceroğlu’nun Kerkük kent merkezindeki Kasaphane bölgesindeki iş yerinin önüne daha evvel kimliği şimdi bilinmeyen kişi ya da bireyler tarafından yerleştirilen bomba uzaktan kumandayla patlatıldı.

ITC LİDERİ’NDEN SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Saldırıda ağır yaralanan Haceroğlu ile öbür beş kişi hastaneye kaldırıldı. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, yazılı açıklama yaparak olayı şiddetle kınadı. Turan, Türkmen meskeni ofis sorumlusu Haceroğlu’nun ağır yaralandığı hücumun bir ‘terör saldırısı’ olduğunu belirtti. turan, Irak Genelkurmay Liderinden hücum ile ilgili soruşturma başlatılmasını ve faillerin ortaya çıkarılmasını istedi.

KERKÜK POLİS ÜNİTESİ’NDEN AÇIKLAMA

Reuters haber ajansının Irak’taki polis kaynaklarından aktardığına nazaran, bomba, kent merkezindeki ticari bir bölgeyi maksat almıştı. Patlamayı şimdi üstlenen olmazken, Rûdaw haber sitesine konuşan Kerkük Polis Ünitesi Sözcüsü Amer Nuri de bir bombanın infilak ettiğini, kentin Musala Mahallesi’nde bir döviz ofisi yakınlarında gerçekleşen patlamada, birinci belirlemelere nazaran 4 kişinin yaralandığını bildirmişti. Nuri, patlamanın meydana geldiği bölgede güvenlik güçlerinin ulaştığını ve inceleme yaptıklarını açıklamıştı.

IŞİD AKININDA 4 ASKER ÖLMÜŞTÜ

Irak ordusu, 2 Ekim Çarşamba günü IŞİD’in Kerkük yakınlarında bir ordu konvoyunu pusuya düşürerek dört Irak askerini öldürdüğünü, üç askeri yaraladığını açıklamıştı. İki ordu yetkilisi, güvenlik güçlerinin Kerkük’ün 45 kilometre kadar güneybatısındaki bir bölgede kuşkulu bir militanı gözaltına almak üzere ilerlerken keskin nişancı ve otomatik silahlarla üzerlerine ateş açıldığı bilgisini vermişti. Taarruzdan IŞİD sorumlu tutulmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir