Santa Maria Kilisesi saldırısında çarpıcı detaylar ortaya çıktı

T24 Haber Merkezi

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne 28 Ocak günü yapılan silahlı taarruzla ilgili hazırlanan iddianamede yeni çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. Atakta hayatını kaybeden, zihinsel engelli olduğu öğrenilen Tuncer Cihan’ın kilisede karşılaştığı maskeli saldırganlardan şüphelenmediği, ailesine de “İkramlıklar oluyor pasta, kurabiye yerim” diyerek konuttan ayrıldığı öğrenildi.

Hürriyet’ten Musa Kesler’in iddianameden aktardığına nazaran, teröristler kiliseye girdiğinde başrahip Anton Bulai idaresinde ‘pazar ayini’ yapılıyordu. İki teröristin yüzü, gözleri de görünmeyecek halde maskeliydi. Tek tip siyah kıyafet ve bot giymişlerdi. Evvel kilisenin iç kapısını açıp içeride ibadet edenlere baktılar. Tam o anda Tuncer Cihan (52) kilisenin dış kapısından içeri girdi. Kilisenin içine hakikat yürürken teröristlerden Amirjon iç kapıyı açtı ve onu içeri aldı. David Tanduev çabucak yakın aralıktan Tuncer Cihan’ın başına ateş etti ve yere düştüğünde de ateş etmeye devam etti. Teröristlerin Cihan’ı karşılayıp içeri aldığı anların manzaraları de evraka girdi.

“İnsanlarla muhabbet ederim” diyerek gitmiş

Saldırıda öldürülen Tuncer Cihan’ın annesi Huriye Cihan iddianamede “müşteki” olarak yer aldı. Tabirinde oğlunun zihinsel engelli olduğunu ve raporunun da olduğunu anlattı. Ablası Hasret Cihan ise kardeşi Tuncer’in o gün “Gidip beşerlerle muhabbet ederim. Orada ikramlıklar oluyor; pasta, kurabiye… Onlardan yer, dönüşte de Sarıyer’den annemi de alıp meskene gelirim’ dediğini söyledi.

Araç yurt dışından

Teröristlerin kullandıkları aracın “Tacik Abdullah” isimli şahıs tarafından iki yıl evvel Edirne’den yurda sokulduğu belirlendi. Silah ve kıyafetler de hücumdan sonra kaçış rotasındaki Bahçeköy-Kemerburgaz yolu üzerindeki ormanlık alanda bulundu. Silahlar kesimlere ayrılmış bir halde ormana atılmıştı. Silahların kurusıkı tabancadan dönüştürüldüğü de tespit edildi.

TIKLAYIN – Santa Maria İtalyan Kilisesi akınında silah temin eden Soltamatiov tutuklandı

TIKLAYIN – Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayini sırasında silahlı hücum: Bir kişi hayatını kaybetti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir