Rengi değişmeye başladıysa limon kurtarıyor! Meyveleri tazecik yapan tüyo

Sofralarımıza lezzet ve sıhhat katan meyveler, servis basamağından kısa bir mühlet evvel kesilmesine karşın süratlice kararmaya başlayabilir. Bilhassa elma, muz, armut yahut ayva üzere meyvelerin anında karardığını fark edebilirsiniz. İşte bu imgeyi ortadan kaldıran sistemler.

Limon suyu

Meyve salatasının kararmasını önlemenin en bilinen ve en tesirli yollarından biri limon suyu kullanmaktır. Limonun içerisindeki C vitamini meyvenin kararmasına yol açan etkenleri geciktirir. Bunun için meyvelerin üzerine birkaç damla limon suyu sıkabilirsiniz.

Portakal suyu ve ananas suyu

Limon suyunun tadını fazla ekşi bulanlar için bir alternatif de portakal ya da ananas suyu kullanmaktır. Bu meyve suları da doğal olarak asidik olduğu için kararmayı önleyerek meyveleri büyük oranda koruyacaktır.

Bal

Doğal bir kollayıcı olduğu bilinen bal da meyvelerin kararmasını önleyebilir. Bir bardak suya bir yemek kaşığı bal ekleyerek meyveleri bu karışımda birkaç dakika bekletebilirsiniz. Bal sayesinde meyvenin üzerinde bir katman oluşur ve havayla teması kesilir.

Tuzlu su

Bir öbür tesirli usul de çok az ölçüde tuz eklenmiş suyun içine meyveleri kısa bir müddet batırmaktır. Tadının değişeceğinden endişeleniyorsanız, kısa periyodik bu etkileşim nedeniyle rastgele bir tat değişikliği yaşanmadığını söyleyebiliriz. Yaklaşık bir litre suya yarım çay kaşığı tuz eklemek kâfi.

Asidik meyveler

Kararmaya meyilli meyveleri asidik meyvelerle birleştirebilirsiniz. Çilek, kivi, portakal, ananas üzere meyveler doğal olarak asidik olduğu için öbür meyvelerin kararmasını önler. Şayet elma yahut muz üzere çabuk kararan meyveler ekliyorsanız, evvel asitli meyveyle karıştırın.

Havayla teması azaltın

Meyve salatanızın tazeliğini daha uzun mühlet korumak için hava ile temasını minimumda tutun. Servis edene kadar tabağın yahut kabın ağzını kapalı tutmalısınız. Üzerini streç sinemayla kaplamak da kullanışlı formüllerden biridir.

Meyvelerin tazeliğini koruyarak saklamak için buzdolabında bekletebilirsiniz. Soğuk ortam, oksidasyon sürecini yavaşlatır ve daha uzun mühlet canlı kalmalarına yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir