Afganistan ve Pakistan sınır güçleri arasında çatışma

Afganistan’ın Host vilayetinde Afganistan ve Pakistan hudut güçleri ortasında silahlı çatışma yaşandı.

Afgan medyasına konuşan Gulam Han Hudut Kapısı Emniyet Müdürü Molla Bilal, Host vilayetindeki hudut kapısında dün akşam saatlerinde taraflar ortasında çatışma çıktığını aktardı.

Çatışmanın 02.00’ye kadar devam ettiğini aktaran Molla Bilal, çatışmanın nedeni ve can kaybı olup olmadığına ait ayrıntı paylaşmadı.

Molla Bilal, çatışmanın sona erdiğini ve durumun denetim altında olduğunu aktardı.

Afganistan ve Pakistan hudut güçleri ortasında en son 4 Eylül’de çatışma yaşanmıştı.

İKİ ÜLKE ORTASINDAKİ HUDUT SORUNLARI

Afganistan’da mevcut idare de dahil hükümetler, memleketler arası arenada iki ülke sonu kabul edilen Durand Sınırı’nı resmi hudut olarak kabul etmedi.

Bu sınır üzerinde genelde Afgan tarafının inşa ettiği denetim noktaları da taraflar ortasındaki değerli uyuşmazlık noktası olarak öne çıkıyor.

Pakistan ise kendi topraklarında düzenlenen terör akınlarında Afganistan’ın da kıymetli rolü bulunduğunu ileri sürüyor.

İslamabad idaresi, kendisine karşı savaşan Pakistan Talibanının (TTP) Afganistan’da mevzilendiğini ve Afgan idaresinin bu örgüte karşı önlem almadığını öne sürüyor. Afgan idaresi ise Pakistan’ın argümanlarını reddediyor ve ülkedeki güvenlik sorunlarıyla ilgilerinin olmadığını savunuyor.

Afganistan ve Pakistan ortasında hudut problemleri devam ederken iki ülke güvenlik güçleri ortasında vakit zaman hudutta uyuşmazlıklardan kaynaklı ölümlere varan silahlı çatışmalar yaşanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir