Ali Erbaş’tan Narin Güran cinayeti açıklaması: ‘Ölümse ölüm, idamsa idam’

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolduktan 19 gün sonra cansız vücudu bulunan Narin Güran cinayetine ait soruşturma sürüyor.

Kırşehir programında, Güran cinayeti ve Tekirdağ’da 2 yaşındaki bebeğin cinsel istismara maruz bırakılmasına ait açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Katil tespit edilse ne olacak? İsterseniz bin sene ceza verin, bizim acımız dinecek mi? Biz, caydırıcılık özelliği olan bir kanun işletmiş olacak mıyız? 2 yaşındaki bebeğe yapılanları görüyorsunuz. Ne cinayetler işleniyor. Kanunlarda caydırıcılık var mı? İsterseniz bin sene ceza verin, ‘yatarım nasıl olsa, yemeğim de geliyor, suyum da veriliyor.’ Bu caydırıcı mı?” dedi.

‘ÖLÜMSE VEFAT, İDAMSA İDAM’

Cezaların işlenen cürümlere nazaran caydırıcı tesire sahip olması gerektiğini söyleyen Erbaş, şu tabirleri kullandı:

“Ölümse vefat, idamsa idam. O denli değil mi, nasıl caydıracağız? İmam Gazali şöyle diyor; ‘Caydırıcılık özelliği olan kanunlar’ bunlar da yetmiyor. Dünya kurulduğundan beri kanunlar var, mahkemeler var. Milattan evvel 2 binli yıllarda yaşamış ‘Hamurabi’ denilen birisi var. Yaptığı kanunların gökten indiğine inanıyor Babil halkı ancak yeniden caydıramadı insanları. O vakit uhrevi müeyyide, ahiret şuuru. Biz onun için günde 40 sefer namazda ‘Maliki Yevmiddin’ diyoruz.”

(İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir