Bakan Yumaklı: Destek ödemeleri bugün hesaplara yatacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün prestijiyle 2 milyar 900 milyon liralık dayanak ödemelerinin üreticilerin hesaplarına yatacağını söyledi.

Bakan Yumaklı, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği kentte bir hayvan çiftliğini ziyaret etti.

Burada gazetecilere konuşan Bakan Yumaklı, Gaziantep’in tarım açısından değerli bir kent olduğunu söyledi.

1 Ocak prestijiyle 5 yıllık bir hayvancılık yol haritası açıkladıklarını belirten Bakan Yumaklı, şunları kaydetti:

“Vermiş olduğumuz dayanaklarımız devam ediyor. Bugün prestijiyle 2 milyar 900 milyonluk bir dayanak ödemesi, buzağı desteklemeleri ve öteki desteklemeler başta olmak üzere üreticilerimizin hesabına yatmış olacak. Buradan da üreticilerimize duyurmuş olalım. Bugün prestijiyle 2 milyar 900 milyon liralık takviye ödemeleri üreticilerimizin hesaplarına yatmış olacak. Hem Gaziantep kentini ve girişimcimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Kendilerinin bu örnek uygulamalarının ülkemizdeki başka girişimcilere, başka üreticilere bir amaç olarak konmasını bilhassa diliyorum. Hayvan hastalıklarıyla çabayı çok önemsediğimizin tekraren altını çizeyim. Hasebiyle 17 Eylül’den başlayan şap aşılamasının 1 ay süreceğini ve bunda da Türkiye’deki bütün üreticilerimizin hayvanlarını aşılamakla alakalı bu süreç içinde süreçlerini yaptırmalarını bilhassa kendilerinden istirham ediyorum.”

Ziyarete, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Küme Başkanvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziante Milletvekili Derya Bakbak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ilgililer katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir