CHP Keşan İlçe Başkanlığı eczacılar gününde eczacıların sorunlarını dinledi


Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Ziyaretler sırasında, eczacıların bilhassa son yıllarda karşılaştıkları ekonomik zorluklar hakkında bilgi verdiklerini kaydeden İlçe Başkanı Çakır,“İlaç temini konusunda meşakkat yaşanıyor. Devlet hayati kıymet taşıyan birden fazla ilacı karşılamıyor. Eczacılar, ilaç temininde yaşanan kasvetler ve fiyat dengesizliği üzere sıkıntıların hem kendilerini hem de hastalarını olumsuz etkilediğini söylediler ve tahlil bekleyen sıkıntılar hakkında görüşlerini paylaştılar.”dedi.

ECZACILARIN TALEPLERİNİ DUYURMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

İlçe Başkanı Anıl Çakır, eczacıların taleplerini dinlerken, “Eczacılarımız, sıhhat sistemimizin vazgeçilmez bir modülüdür. Onların problemlerini çözmek, toplum sıhhatini korumak için hayati kıymet taşıyor. Bu nedenle, eczacıların taleplerini duyurmak ve eczacıları desteklemek için elimizden geleni yapacağız.” sözlerini kullandı.

ECZANELER DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ

İlçe Başkanı Çakır, ziyaretlerde, eczacıların mesleksel haklarının korunması ve çalışma şartlarının güzelleştirilmesi mevzuları da gündeme geldiğini belirterek şunları söyledi: “Eczacılar, daima değişen sıhhat siyasetlerinin, kendileri üzerindeki olumsuz tesirlerini ve mesleksel sürdürülebilirliklerini sağlamaya yönelik taleplerini lisana getirdi. Ayrıyeten, eczanelerin, halk sıhhati için sunduğu hizmetlerin daha fazla desteklenmesi gerektiğinin altını çizdiler.”

ECZACILARIN SIKINTILARININ TAHLİLİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eczacıların sıkıntılarının tahliline yönelik çalışmaların sürdürüleceğini belirten Çakır, “Eczacılarımızın yalnızca ilaç dağıtan değil, birebir vakitte toplum sıhhatine katkı sunan kıymetli birer sıhhat profesyoneli olduğunu unutmamalıyız” dedi.

ÇAKIR, GENEL LİDER ÖZEL VE TÜM ECZACILARIN GÜNÜNÜ KUTLADI

CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır,ziyaretler hakkında açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Eczacıların taleplerini yetkililere ileteceklerini ve bu meselelerin tahlili için gerekli adımları atacaklarını vurguladılar. Başta Genel Liderimiz Özgür Özel olmak üzere tüm eczacılarımızın Dünya Eczacılar Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir çalışma hayatı diliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir