Dervişoğlu’ndan Bahçeli’ye: Siyaset, günün şartlarına göre istifade alanı oluşturabilmek adına birtakım söylemleri sertleştirmek değildir

T24 Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Lideri Müsavat Dervişoğlu, katıldığı programda gündeme ilişin açıklamalarda bulundu. CHP kümesinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı TBMM Genel Kurulu’nda ayakta karşılaması hakkında konuşan Dervişoğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yabancı bir devletin başkanı geldiğinde eğer onu ayakta karşılaşıyorsanız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı geldiğinde de ondan farklı bir hal sergilememeniz icap ediyor” dedi. Olağanlaşma tartışmaları üzerinden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni de eleştiren Dervişoğlu, “Anormalleşme Cumhurbaşkanı’nın tek adamlığıyla başladı” diye konuştu.  

İYİ Parti Genel Lideri Müsavat Dervişoğlu, TV100’de Kübra Par’ın sorularını yanıtladı. Daha evvel CHP’ye, “Ayağınızı denk alın” diyen ve CHP lideri Özgür Özel için “yüzsüz” ifadesini kullanan MHP lideri Devlet Bahçeli‘nin, TBBM’de düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunda, “Bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor” diyerek Özel’in elini tutması hakkında da konuşan Dervişoğlu, “Siyasetçi ne söyleyeceğini bileceği kadar, ne söylememesi gerektiğini de idrak eden insan olmalıdır. Yani günün kurallarına nazaran istifade alanı oluşturabilmek ismine birtakım telaffuzları sertleştirmek değildir siyaset” dedi.

Dervişoğlu özetle şu açıklamalarda bulundu:

“Duruma nazaran vaziyet alınmaz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’na geldiğinde CHP Grubu’nun ayağa kalkmasına ait görüşleri sorulan İYİ Parti Genel Lideri Müsavat Dervişoğlu, “Bu mevzuya siyasi beklentiler üzerinden değil, devlet gelenekleri üzerinden bakmanın daha yerinde olduğu kanaatini taşıyorum. Duruma nazaran vaziyet alınmaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yabancı bir devletin başkanı geldiğinde eğer onu ayakta karşılaşıyorsanız; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı geldiğinde de ondan farklı bir tutum sergilememeniz icap ediyor” dedi.

CHP idaresinden milletvekillerine ileti: TBMM açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan ayakta karşılanacak

“Erdoğan’ı ayakta karşılama” kararı CHP’yi böldü: Vekillerin bir kısmı içeri girmedi, 6 vekil ayağa kalkmadı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğimiz andan itibaren Türkiye’de bir anormalleşme kelam konusu”

Normalleşme sürecine ilişkin İYİ Parti Genel Lideri Müsavat Dervişoğlu; şu değerlendirmelerde bulundu:

Normalleşmeye neden muhtaçlık duyulduğuna bakmak lazım. Ya da anormalleşmenin nerede başladığını gerçek belirlemek lazım. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğimiz andan itibaren Türkiye’de bir anormalleşme kelam konusu oldu. Hasebiyle demokrasi yerine tek adamlık, hürriyet yerine bahşedilen lütfedilen özgürlükler, adalet yerine kayırmacılık, vatandaşlık yerine sığınmacılık, eşitlik yerine yandaşlık üzere kavramlar Türk toplumuna yerleştirildi. Hasebiyle halkın kendisine olan inancı de, bunlara bağlı olarak aşağıya gerçek, bunları duydukları itimat de bütün bu olup bitenlere bağlı olarak aşağıya çekilmeye başlandı. Anormalleşme Cumhurbaşkanı’nın tek adamlığıyla başladı. Tahminen de Recep Tayyip Erdoğan’ın karakteriyle ve siyasi meşrebi ile mütenasip olmayan tenkitlerin de muhatabı olmasına vesile oldu o sistem” 

“Siyaset, günün koşullarına nazaran istifade alanı oluşturabilmek ismine birtakım telaffuzları sertleştirmek değildir”

Daha evvel eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasını yakından takip eden CHP’ye, “Ayağınızı denk alın” diyen ve CHP lideri Özgür Özel için “yüzsüz” ifadesini kullanan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, TBBM’de düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunda, “Bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor” diyerek Özel’in elini tutması hakkında da konuşan Dervişoğlu, “Sadece kürsülerden her türlü hakareti yapıp kürsünün altından da; ‘siyasettir bu ne yapalım söylenmesi gereken şeyleri söylüyoruz’ demek, o bahsettiğimiz olumsuzluğu ortadan kaldırıyor mu ya da siyasetçiye vatandaşın bakış açısını güzelleştiriyor mu? Siyasetçi ne söyleyeceğini bileceği kadar, ne söylememesi gerektiğini de idrak eden insan olmalıdır. Yani günün kurallarına nazaran istifade alanı oluşturabilmek ismine birtakım telaffuzları sertleştirmek değildir siyaset” açıklamasını yaptı.

Bahçeli “Birbirimizi kırmıyoruz inşallah” dedi, Özel’in elini tuttu: Üzülme, bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor

“AK Parti ve CHP’nin yerinde olsam İYİ Parti ile uğraşmam”

İYİ Parti’deki istifalar hatırlatılarak partinin merkez parti nasıl olacağı sorulan Dervişoğlu, “Siyasetin merkezi olmak için o siyasi partinin hacmine değil; fikrine, kanılarına ve takımlarına bakılır. Bizim o alanlardaki çalışmalarımız tamamlanmak noktasında. Ben milletin muhtaçlığı olan bir şeyi talep ediyorum. Türk siyasetinde UYGUN Parti’ye gereksinim duyulduğu kanaatini taşıyorum. Ben mevcut iktidarın yerinde de olsam DÜZGÜN Parti’nin içiyle uğraşmam. İktidara talip imgesi sergileyen ana muhalefet partisinin yerinde olsam da DÜZGÜN Parti’yle uğraşma tercihinde bulunmam. Zira demokrasinin gücünün hakikaten ortaya çıkarılması için İYİ Parti üzere merkez yaklaşımla sıkıntıları kucaklayacak partilere muhtaçlık vardır” karşılığını verdi. (ANKA)

‘Gecenin Kıyısı’nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye



 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir