Emel öğretmene 55 yıl sonra sürpriz ziyaret

Erdemli Alata Teknik Bahçıvanlık Okulu’nda 1967 yılında mezun olan 20 arkadaş, toplumsal medya üzerinden haberleşti. Buluşma ayarlayan lise arkadaşları, Türkçe öğretmenleri Emel Yılmaz’ı ziyaret etti. Emel öğretmen, 55 yıl önceki öğrencileriyle bir orta gelmenin memnunluğunu yaşadı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada Emel Yılmaz, “Eski günler aklıma geldi ve çok duygulandım. Artık onlar benim öğrencilerim, değil onlar benim dostum ve arkadaşım oldular. Öğrencilerimle sohbet etmenin hoşluğunu yaşadım. Son zamanlardaki en hoş anım diyebilirim. Bana bu hoş sürprizi hazırlayan ve bir ortaya gelmemizi sağlayan öğrencilerimin hepsine farklı ayrı teşekkür ederim” dedi.

55 YIL SONRA GELEN MUTLULUK

Yılmaz’ın öğrencilerinden Dudu Sert, “Onunla bir ortaya gelmek istediğimizi kendisine söyledik ve Erdemli’ye gelebileceğini söyledi. Çabucak arkadaşlarımız ile haberleştik ve 55 yıl evvelki öğretmenimiz Emel Yılmaz hocamızla bir ortaya geldik. İnanın çok memnun olduk. Hocamızla sohbet ettik onunla eski günleri yad ettik. Emel hocamız bizler için çok değerli bir öğretmenimizdi. Hiçbir öğrencisini kırmaz, onları evlatları üzere görürdü. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle hem öğretmenler gününü kutladık hem de bir ortaya gelmenin memnunluğunu yaşadık” diye konuştu.

‘ÖĞRETMENİMİZ BİZLERE TÜRKÇEYİ, EDEBİYATI SEVDİRDİ’

Emel öğretmenin eski öğrencilerinden Ahmet Sar ise, “Bana Türkçeyi sevdiren öğretmenimiz Emel Yılmaz hocamızdır. Uygun ki Emel hocamız vardı. Köyden geldiğimizde hiçbir şey bilmiyorduk, fakat öğretmenimiz bizlere Türkçeyi, edebiyatı sevdirdi. Çok mutluyum” sözünü kullandı.

Yıllar sonra öğretmenleri ile bir ortaya gelen öğrenciler, emekli öğretmen Emel Yılmaz’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayıp, çiçek takdim edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir