‘Genç Ofisler’ tüm üniversitelere yayılacak

ANKARA Milliyet – Şu an 111’i devlet, 7’si vakıf olmak üzere 118 üniversitede bulunan Genç Ofisler’i, 2019’dan bu yana üniversitelileri gönüllülük çalışmalarına teşvik ediyor. Evvelki öğretim yılında 33 bin öğrencinin yararlandığı ofislerle öğrenciler, sevgi konutları, huzur meskenleri, rehabilitasyon merkezleri, hastaneler ve STK’larda aktif halde rol aldı.

YÖK’te yapılan imza merasiminde konuşan Kasapoğlu, ofislerin fırsat eşitliği noktasındaki değerinin altını çizerek, “400 bine yakın gencimizin bu ofislerden istifade ettiğini memnunlukla görüyoruz. Rektör yardımcımızın başkanlığındaki heyet bu süreci inanıyorum ki çok daha verimli, çok daha başarılı yürütecek” dedi.

Özvar ise gönüllülük faaliyetlerinin toplumsallaşmasına sunulacak katkıya dikkat çekerek, “Öğrencilerimiz bu mecralarda bir ortaya gelerek etraflarını genişletecek, tahminen de mezun olduktan sonraki periyoda, yani iş dünyasına uzanacak olan münasebetler kurabileceklerdir” dedi.

Vakıflara yurt mesajı

Törende, Bakanlığa artırılan yurt kapasiteleri için teşekkür eden YÖK Başkanı Özvar, vakıf üniversitelerinin yurt kapasitesinin 35 bin civarında olduğunu belirterek, 700 bin öğrenciye sahip kurumların öğrencilerinin yüzde 5’ine tekabül eden yurt kapasitesinin düşük olduğunu, kontenjanların belirlenirken öğrencilerin barınma kapasitelerinin de dikkate alınmasını istediklerini söyledi. 

Sporculara staj imkânı

Spor bilimleri fakültelerine getirilen düzenlemeye dikkat çeken Bakan Kasapoğlu ise “6+2 formunda bir sürece geçiyoruz. Öğrencilerimiz aldıkları 6 devirlik dersin ardından 2 periyot bakanlığımızda ilgi alanlarına nazaran eğitim, staj ve uygulama gerçekleştirecekler. Ulusal atletlerimiz karşılaşmalara hazırlanırken bunu mesleksel eğitim olarak kıymetlendirerek onların mezuniyet kredisinden sayacağız” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir