İki suikast girişimi atlattı: Trump travma sonrası stres mi yaşıyor?

Uzun zamandır eski ABD Başkanı Donald Trump’ı takip eden siyaset muhabiri Maggie Haberman, eski liderin kendisine yönelik iki suikast teşebbüsünün akabinde alışılmadık derecede telaşlı göründüğünü söyledi.

The New York Times’ın kıdemli muhabiri ve CNN yorumcusu olan Haberman, 2016’da misyona geldiğinden beri Trump hakkında kapsamlı haberler yaptı ve başkanlığı hakkında bir kitap yazdı.

“YÜZÜ ÇOK ŞEY ANLATIYOR”

Haberman, cuma günü CNN’e, Trump’ın bu hafta başında New York’taki mitinginde çok korkulu göründüğünü söyledi.

Mitinge katılan Haberman, Trump’ın destekçilerinden birinin kendisine gerçek geldiğini sandığı ve gözle görülür formda irkildiği bir ana atıfta bulunarak, “Yüzü çok şey anlatıyor zira bakışlarının sağa kaydığını ve bedeninin sarsıldığını görüyorsunuz ve bunu ele veriyor, sahneye birinin geldiğini düşündüğünü gösteriyor.” dedi.

“SÜREKLİ TAARRUZ ALTINDA HİSSEDİYOR”

Trump mitinginde “gerginlik problemi” yaşadığını da lisana getirdi. Telaşını itiraf etmek her vakit güçlü görünmeyi seven bir adam için hayli alışılmadık bir durum.

Haberman’a nazaran Trump ve kampanyası kendilerini şu ya da bu biçimde ve çeşitli nedenlerle daima akın altındaymış üzere hissediyorlar. Fizikî ve internetten gelen tehditler var. Bu durum açıkça günlük faaliyetlerini etkiliyor.

İKİ BAŞKA SUİKAST GİRİŞİMİ

Trump’ın hayatına yönelik birinci akın teşebbüsü temmuzda 20 yaşındaki Thomas Crooks’un Pensilvanya’nın Butler kentindeki mitinginde ateş açmasıyla gerçekleşmişti. Trump’ı kulağından vuran Crooks ayrıyeten mitinge katılanlardan birini öldürmüş, iki kişiyi de yaralamıştı.

Geçen hafta sonu, Florida’daki West Palm Beach’teki Trump National Golf Club’da eski lider golf oynarken çalılıkların ortasından SKS şekli bir tüfekle nişan aldığı sav edilen Ryan Wesley Routh gözaltına alınmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir