İYİ Partili Türkoğlu’nda Sağlık Bakanı’na soru yağmuru


BURSA (İGFA) – İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, inşaat çalışmaları büsbütün duran Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanesi sıkıntısını TBMM gündemine taşıdı.

Yerel seçimlerden evvel Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitinginde, “3 ay içinde hasta kabulüne başlıyoruz” dediğini hatırlatan Milletvekili Türkoğlu, “Hastanenin üretiminin durdurulmasıyla birlikte, hem hastane için alınan milyonlarca liralık gereçler adeta çürümeye terk edildi hem de yüzlerce çalışanın hak mağduriyetleri oluştu. Bütün bunların sorumlusu kim ya da kimler” dedi.

Milletvekili Türkoğlu’nun husus ile ilgili TBMM’ye verdiği 12 unsurluk soru önergesi şöyle:

SORU 1- Cumhurbaşkanı tarafından 28 Mart 2024’de, giriş katındaki poliklinik kısmı merasimle açılan ve 3 ay içinde tamamının hizmete gireceği açıklanan Ali Osman Çekirge Devlet Sönmez Hastanesi inşaatının durma sebebi nedir?

SORU 2- Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından “1 Haziran 2024’de açılacak” denilen hastanenin, bitirilememiş olmasının nedeni tam olarak nedir? Bu noktada Sn. Cumhurbaşkanı’nın yanıltılması kelam konusu mudur, öyleyse şayet bunun sorumlusu kim ya da kimlerdir?

SORU 3- Bundan üç ay evvel 24 Mayıs 2024 tarihinde, yüklenici firma Dost inşaat emekçilerinin, 4 aydır maaşlarını alamadıkları için iş bırakıp intihar teşebbüsü için çatıya çıkmalarıyla gündeme gelen hastanenin üretimi tekrar ne vakit başlatılacaktır.

SORU 4- Yüklenici firma Dost İnşaatın iflas ettiği, işi bıraktığı ve inşaat alanını terk ettiği gerçek mudur?

SORU 5- Dost inşaatın sorumluluğu ortadan kalktıysa yahut kaldırıldıysa, inşaat için çalıştırdığı alt taşeron firmaların hakları, alacakları, yapı gereçleri ve ekipmanları teminat altında mıdır, bunları ne vakit alabileceklerdir?

SORU 6- Hastane inşaatında bugüne kadar çalışan lakin bir anda ortada kalarak mağdur olan emekçiler, formenler, mühendisler, mimarlar ve yöneticilerin hakları, hukukları devlet teminatında midir?

SORU 7- Evvelki devir Bursa Valisi, bugünün Emniyet Genel Müdürü Sn. Mahmut Demirtaş’ın, 24 Mayıs 2024 tarihinde devlet ismine emekçilere verdiği her türlü hakların korunacağına ait teminat kelamının gereğini kim ya da hangi sorumlu kurum yerine getirecektir?

SORU 8- Şu anda hastane içinde bulunan milyonlarca liralık inşaat, mobilya, elektrik, elektronik, tıbbi gereçler, TV’ler, klimalar ve bilgisayarlar üzere son derece değerli teknik ekipmanların akıbeti nedir?

SORU 9- Hastane inşaatının devam ettirilmesi için gerekli olan yeni bir yüklenici firmanın belirlenmesi maksadıyla tekrar bir ihale şartnamesi belirlenecek midir, yoksa direkt tespit edilmiş her hangi bir firmaya yetki mi verilecektir?

SORU 10- Hastane inşaatında mevcut durumun tahlili yapılmış mıdır; bugüne kadar ne kadarlık bir maliyet harcaması kelam konusu olmuştur ve bitirilmesi için daha ne kadarlık bir maliyet harcaması gereki olacaktır?

SORU 11- İnşaat çalışmalarına bugün tekrar start verilmesi halinde, hastanenin imali hangi tarihte bitecek ve ne vakit tam olarak hizmete açılabilecektir?

SORU 12- Milletin parasıyla alınan ve inşaat yine başlayıp bitirilemediği sürece heba olup gidecek ulusal servetin sorumlusu hangi kurumdur, zayiatın hesabını kim verecektir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir