Konya potada dolu dizgin


KONYA (İGFA) – Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde (TBL) 3. haftası güçlü karşılaşmaların akabinde tamamlandı.

TBL’de geçtiğimiz hafta iç alanda taraftarı önünde Çağdaş Bodrumspor’u mağlup ederek ligdeki birinci galibiyetini alan Konya Büyükşehir Belediyespor, bu defa deplasmanda Tekirdağ temsilcisi Kapaklıspor’u yenerek ikide iki yaptı.

İlk dönemi 27-21 Kapaklıspor’un üstünlüğüyle tamamlanan gayrette, ikinci dönemde kadrolar karşılıklı basketlerle skora ortak olmaya çalıştı ve devreye konut sahibi takımın 45-44 üstünlüğüyle girildi. Üçüncü dönemde 66-61 geride olan Konya takımı, son çeyrekte üstün bir geri dönüş sergileyerek skoru lehine çevirmeyi başardı ve çabayı 84-89 kazandı.

Büyükşehir Belediyespor’un galibiyetinde 30 sayı kaydeden Nuwriyl Elijah William değerli bir rol oynarken, Khalid Thomas 18 sayı, Ahmet Can Duran ise 13 sayı ile ekibe katkı sağladı. Bu sonuçla birlikte sarı-siyahlılar, 3 hafta sonunda 2 galibiyet ve 1 yenilgi alarak 5 puanla puan cetvelinde 3. sıraya yerleşti.

Konya Büyükşehir Belediyespor, 4. hafta uğraşında Trabzonspor’u kendi alanında ağırlayacak. Müsabaka, 6 Ekim Pazar günü Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda saat 14.00’te başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir