Mersin’de 19 Mayıs coşkusu


MERSİN (İGFA) – Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de merkezde gerçekleşen Mabel Matiz konseri öncesinde gençlere ve Mersinlilere seslenerek herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Lider Seçer konuşmasında gençlere seslenerek; “Bizim memleketimizi, Mersinimizi, sizlerin, gençlerimizin gücü ve havamızı sizler güzelleştiriyorsunuz. Sizlerin sevgisi, sizlerin kalbinin hoşluğu Mersin’e yansıyor. Hepinizi seviyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizleri gözümüz üzere koruyacağız. Bir asırdır Mustafa Kemal Atatürk’ün müsaadeden gidiyoruz. O ülkemizi; gençliğimiz çalışsın, çağdaş, uygar ve barışsever olsun, savaşı reddetsin diye gençliğe emanet etti. Tüm Anadolu topraklarında, Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e kadar Türkiye’de bu sonlar içerisinde, kadim Anadolu topraklarında Türk’üyle Kürt’üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle herkesi bir çatı altında topladı. Ulusal Kurtuluş Uğraşı verdi ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Hepimiz O’nunla övünüyoruz” dedi.

“19 Mayıs; kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği günün adıdır”

19 Mayıs’ın Cumhuriyet tarihimizin ve Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin çok değerli bir günü olduğunu vurgulayan Seçer, “19 Mayıs; kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği günün ismidir. Bayramınız kutlu olsun. Ülkemizi daha da hoş noktalara getireceğiz. Atatürk’ümüze layık olacağız, çağdaş uygarlığı yakalayacağız. İlimle, bilimle, kültürle ve sanatla dünyada rekabet edeceğiz. Hengame etmeyeceğiz, birbirimizi daha çok seveceğiz, birbirimize sarılacağız ve birbirimize dayanak olacağız. Ülkeler ve toplumlar sevgiyle ve hürmetle gelişecek” diye konuştu.

Gençlere Mabel Matiz konserinin tadını çıkarmalarını ve doyasıya eğlenmelerini söyleyen Seçer, “Biliyorsunuz Mabel Matiz bizim hemşerimizdir, kendisi Erdemlili. Mersin’den bu türlü cevherler de çıkıyor. Sizlerden de bekliyoruz, Mersin’den, Mersin’in gençlerinden dünyada saygın sanatkarlar, sportmenler ve bilim insanları bekliyoruz. Çalışarak ve azmederek bunu kazanacaksınız. Sizlere güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

“Her şey sizler için”

Gençleri çok sevdiğinden kelam eden Seçer, “Her şey sizler için. Mersin, gençlerin ve öğrencilerin kenti olsun. Mersin’de gençler huzurlu olsun ve yüzleri gülsün diye çalışıyoruz. Mersinliler de son seçimde hakkını verdi, teşekkür ediyoruz. Biz de onlara layık olacağız. Bayramınız kutlu olsun. Türkiyemiz daha hoş ve güçlü olsun. Barış ve kardeşlik içerisinde olalım. Hepinizi seviyorum” dedi.

Seçer’in konuşmasının akabinde gençler elleri ile kalp yaptı ve Lider Seçer de sahneden gençlerle fotoğraf çekildi. Lider Seçer ayrıyeten gençlerle daima bir ağızdan elinde Türk Bayrağı ile ‘Parla’ kesimini söylerken, gençlerle dolan Özgecan Aslan Barış Meydanı al yıldızlı Türk Bayrakları ile kırmızıya boyandı.

Mabel Matiz konseri öncesinde de Dj Buyruk Saltabaş performans sergiledi. Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen etkinliklerde de Manuş Baba öncesinde Dj Umut Kılıç ile Refresh Band performansları ile izleyenleri büyüledi. Mersinlilerin uzun vakittir beklediği sevilen sanatçı Mabel Matiz konseri ile Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bayram ruhu doruklara çıktı. ‘Gel’, ‘Sarışın’, ‘Müphem’, ‘Antidepresan’, ‘Numaracı’, ‘Karakol’, ‘Yaşım çocuk’, ‘Ya bu işler ne’ gibi hit müziklerini söyleyen sevilen sanatçı, bayram ruhunu Mersinlilere bir kere daha yaşattı.

Matiz: “Böyle hoş bir günde toplanmış olmamız beni çok keyifli etti”

Farklı stili ve sesi ile her müziği hit olan ve milyonlar tarafından dinlenilen pop müziğin sevilen ismi Mabel Matiz, hayranlarına seslenerek, “Mersin’im, çok teşekkür ediyorum. O kadar heyecanlıyım ki, çok da uzun vakit oldu bir arada konser yapmayalı ve birlikte müzik söylemeyeli. Bir meydanda bu türlü hoş bir günde toplanmış olmamız beni çok memnun etti. Büyükşehir Belediye’mizin katkılarıyla tabi ki. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun. Birçok kaç yıllar huzurla ve memnunlukla kutlayabilelim” ifadelerini kullandı.

Mabel Matiz konseri Mersinlilere müzik ziyafeti yaşattı

Gençlerden Muhammed Ali Erin, aktiflikte çok hoş vakit geçirdiğini lisana getirerek, “Böyle aktifliklerin devam etmesini istiyorum. Mersin’de yaşadığım için memnunum. Çok yeterli bir Liderimiz var. Bize gençliğimizi yaşattırıyor resmen. Onu çok seviyoruz, yeterli ki var” dedi.

Mabel Matiz’in hayranlarından Hatice Elçi de “Onun konserine gelmek ve onu dinlemek bambaşka hoş. Liderimiz bizi çok memnun etti. Liderimizin gençlere hoş bir gelecek sunması, bizimle bu kadar yakından ilgilenmesi, bizi çok memnun etti. Buraya koşa koşa geldim. Müziklerini çok seviyorum. Kendisi çok farklı bir sanatçı. Burada olmaktan ötürü çok memnunum. Birlikte beraber çok hoş bir bayram geçiyoruz. Bunu hissettirmek çok kıymetli ve ulusal hislerimiz pekişti” sözlerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir