Okullardaki temizlik sorunu| Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Pazartesi günü 30 bin temizlik personeli alınacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İşgücü Ahenk Programı’na müracaatların hudutlu kaldığını aktararak, Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’nın pazartesi gününden itibaren okullarda 30 bin paklık işçi istihdam hakkı tanıyacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki paklık işçisi yetersizliği nedeniyle oluşan problemlere ait açıklama yaptı. CNN TÜRK’te katıldığı programda mevzuya ait konuşan Tekin, istihdam alanının 120 bin olmasına karşın yüzde 25’inin doldurulabildiğini belirterek, “Bu talep eksikliklerinden ötürü okullarımızda bu türlü bir sorun ortaya çıktı. Pazartesi prestijiyle Çarşamba günü 30 bin paklık çalışanı alınacak. Gelecek hafta ek işçi ile sorunu çözeceğiz” dedi.

“Pazartesi prestijiyle tam vakitli 30 bin işçi alınacak”

Tekin, şunları kaydetti:

“45 bine yakın okulumuzda takımlı paklık elemanımız mevcut. Kalan okullarımızla ilgili süreci taşeronlar üzerinden hallediyorduk. Taşeronlar takıma geçtikten sonra bir sorun başladı. Okullarımız açık olduğu periyotta Çalışma Bakanlığımızın bize tahsis ettiği kontenjanından hallediyorduk. Bu yıl çalışma bakanlığımız bu projeyi revize etti. Haftada 5 vakitli değil, haftada 3 gün belirledik. 120 bin işçi yarı vakitli görevlendirildi. Okulların açılmasıyla bu süreç başladı. Bu projeye iş gücü ahenk projesine müracaat çok sonlu kaldı. Sonlu kaldığı için sorunu çözemedik. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına karşın yüzde 25’i fakat doldurulabildi. Bu talep eksikliklerinden ötürü okullarımızda bu türlü bir sorun ortaya çıktı. Pazartesi prestijiyle tam vakitli 30 bin işçi alınacak. Gelecek hafta ek işçi ile sorunu çözeceğiz.” (ANKA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir