Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın bütçesinden 251 milyon liralık “tasarruf” kesintisi

T24 Haber Merkezi

Yunanistan kıyı güvenlik botlarının Bodrum ve Datça kıyılarına kadar girip yaptığı ihlaller tartışılmaya devam ederken, Kıyı Güvenlik Komutanlığı’nın bütçesinden 251 milyon liralık “tasarruf” kesintisi yapıldığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Veli Toprak’ın aktardığına nazaran, Kıyı Güvenlik Komutanlığı’nın “Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler” raporunda kesintinin yapıldığı şöyle tabir edildi:

“Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca tasarruf önlemleri kapsamında sermaye ödeneklerinden 251.000.000 TL ödenek kesinti yapılmıştır.”

Aynı raporda, komutanlığın yaptığı faaliyetlerin artması nedeniyle maliyetlerin de arttığına vurgu yapıldı:

“Komutanlığımızın bilhassa sistemsiz göçün engellenmesine yönelik icra ettiği faaliyetler nedeni ile Komutanlığımız envanterindeki yüzer ögeler ile taşınabilir radarların misyon saatlerinde ve hava ögelerinin uçuş sürelerindeki artışlar işletme idame ve bakım tamir maliyetlerini artırmaktadır. Artan misyon mühletlerine bağlı olarak arıza tamir ve yedek kesim muhtaçlıkları artış göstermiştir. Kıyı Güvenlik Komutanlığı mevcut işçi sayısına ek olarak 2024 yılının birinci altı ayı içerisinde 24 devlet memuru, 7 kontratlı işçi ve 306 uzman erbaş misyona başlamıştır. Bu nedenle işçi sarfiyatlarında birinci altı ay için harcama oranında artış gözlenmektedir.”

20 Eylül günü sabah saat 10.00 sıralarında Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi’ndeki Akçabük koyunun içine kadar girerek Türk karasularını ihlal eden ve göçmen kaçakçısını kovalama mazereti ile karaya 50 metre kadar yaklaşan Yunanistan kıyı güvenlik botu, bu sefer Türk karasularını Datça ilçesi kıyılarında ihlal etti.

Kıyıya yanaşan Yunan kıyı güvenlik botundan inen bir kişinin karaya çıkarak göçmen kaçakçısına ilişkin olduğu argüman edilen lastik botu alarak gittiği görüldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Siyasetleri Bakanı Christos Stylianides‘e ihlalden dolayı rahatsızlığını iletti.

TIKLAYIN – Yunan botu bu sefer Datça kıyısına geldi; üstelik maskeli bir kişi karaya çıktı

 


 

“Mustafa Kemal çağırdı, geldik”; Kayıp bir jenerasyonun kıssası ‘Mübadele

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir