Şenol Güneş: Hiç top oynamayalım daha iyi

Trabzonspor Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, Beşiktaş maçının akabinde yaptığı açıklamada “Taraftar grup savaştığı için şad lakin Trabzonspor savunmada kalacaksa hiç top oynamayalım daha iyi” dedi.

Süper Lig’in 5’inci haftasında Trabzonspor, alanında konuk ettiği Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor Teknik Yöneticisi Şenol Güneş maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı kıymetlendiren Şenol Güneş, “Kısa bir devir içerisinde kadroyla birlikte olduk. Trabzonspor’un 2 maçta 2 puanı vardı artık 3 maçta 3 puanı oldu, birinci kere gol attık, birinci kere gol yedik. Biz üçüncü maçı oynadık, ekiplerin kimileri beşinci maçı oynadı. Ligde tek rakamlı yani 19 ekip olunca ligin de seyrinde bir dalgalanma, tehir maçları girince yani imaj olarak yeterli bir imgede değiliz. Zati güç bir devirde olduğumuzu söylüyoruz. Fakat bu zorlukları aşacak bir durumumuz olduğunu da söyledik. Bugün de o oyuncular bize o mevzuda umut verdi. Onun dışında futbol yorumunu fazla yapmayı yanlışsız bulmuyorum. Zira bizim tarafımızda yalnızca tek taraflı bir maç oldu. Düzgün başladık. Yani düşündüğümüz ön baskıları, çıkışları, oyuna hakim olmayı düşünürken beklenmeyen halde, şanssız bir formda rakip de suratını katıca topa vurduktan sonra kayıp gerisinden bastırdı kırmızı kart gördü Visca, en düzgün oyuncularımızdan bir tanesi, kadroda deneyimli bir oyuncu. Ondan sonra benim de ne konuşursak haklı çıkamam. Zira topa sahip olma, atakta durum bulma, gol bulma, atak geliştirme. Savaştık, bütün oyuncular elinden gelen uğraşı gösterdi. Taraftar ekip savaştığı için mutlu ancak Trabzonspor savunmada kalacaksa hiç top oynamayalım daha yeterli… Kazara bir gol daha yesek… Git atak et de ye golü bari…” dedi.

“10 KİŞİ KALDIK LAKİN 12’NCİ ADAM DEDİĞİMİZ TARAFTAR DEVREYE”

Karşılaşmada uzun mühlet 10 kişi kaldıklarını anımsatarak “10 kişi kaldık ancak 12’nci adam dediğimiz taraftar devreye girdi. Onların dayanağı ile ekip direncini daha fazla koydu oyun başından beri. O duyguyu birlikte yaşadık. Bu bizim umut ışığımız olacak. Aslında o fikrin olacağını görüyordum. Ancak futbol ismine, futbol pahalarını konuşmaya kalkarsak yalnızca savunmada kalırken savaşçı ruhumuz var ancak orada da konum verirken, ortaya kaçırırken, yediğimiz golde ve benzeri durumda konumlar verdik. Orada da Uğurcan devreye girdi. Defansımız, orta alanımız savaştı. İki kanattaki oyuncuların kapatmak için açıklarımızın fevkalâde çalışması gerekiyordu. Onda da değişiklik yapmak zorunda kaldık. Simon Banza birinci maçına karşın çok uyumluydu, hiçbir olumsuzluğu yoktu yani. Hani ‘Yeni geldi, acemidir falan’ diyecek bir şeyimiz yok. Yalnızca açıklarımızın ikinci yarıda bilhassa birinci yarıdakinden daha farklı ikinci yarıda dripling yapıp hem savunmaya gelen top taşıyabilir diye düşündüğümde beklediğimin altında oldu. Forvette de oynayan Simon Banza da ortaya çekip o iki açığı kullanmak istedik. Daha fazla çıkabilseydik uygun olacaktı. Onu da konuşacağız. 10 kişi de kalsanız daha fazla genelde oynamak gerekiyor. Bu tip maçlar oluyor. O eksiğin dışında oyunculara diyecek bir şeyim yok. Zira uzun müddet oynadık 10 kişi. Bizim için de Beşiktaş için de kayıp 2 puan lakin bizim için daha değerli. Zira biz 3 puana gereksinimimiz olan bir devirdeyiz ve şimdi 3 puanla tanışmadık. Artık Perşembe günkü maçı bekleyeceğiz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir