Şiddete uğrayan Sude Naz A.: Bebeğimi aldıracağım

Manisa’da dini nikahla yaşadığı Yılmaz Akman tarafından 3 yaşındaki çocuğunun gözü önünde sokak ortasında şiddete uğrayan 5,5 haftalık gebe 19 yaşındaki Sude Naz A. yaşadığı anları anlattı.

DHA’ya konuşan “Daha evvel de şiddet gördüm fakat çocuğum için göz yumdum. Karnımdaki bebeğimi aldıracağım” dedi.

15 Ağustos’ta Akhisar ilçesi Paşa Mahallesi Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi’nde, Yılmaz Akman, teze nazaran, köye gitmeye ikna edemediği, dini nikahla yaşadığı 5,5 haftalık gebe Sude Naz A.’ya sokak ortasında şiddet uygulamaya başladı. O anlara çiftin 3 yaşındaki oğlu da şahit olurken, etraftakiler Akman’ın şiddetini uzun mühlet reaksiyonsuz izledi.

‘HAMİLEYİM’ DİYEREK YARDIM İSTEDİ

Bir genç Yılmaz Akman’a müdahale etmek için yaklaştı fakat Akman’ın “Bırak lan” diye bağırması üzerine geri çekildi. Bu sırada Sude Naz A.’nın “Abi gebeyim, imdat” diye bağırması üzerine yoldan geçen bir kişi Akman’ı engellemeye çalıştı. Etraftaki esnaf da bu bireye takviye verip, genç bayanı kurtardı. Akabinde etraftakiler, Akman’ı darp etmeye başladı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis, kalabalığın elinden Akman’ı kurtarırken, o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yılmaz Akman, gözaltına alınırken, Sude Naz A. ise hastaneye kaldırıldı. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki süreçlerinin akabinde bir gün sonra adliyeye sevk edilen Akman, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Kaldırıldığı hastanede başına 3 dikiş atılan ve durumu yeterli olduğu belirtilen genç bayan, tedavisinin akabinde taburcu edildi.

SUÇ BELGESİ KABARIK

Manisa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamayla Sude Naz A.’nın müdafaa altına alındığı duyuruldu. Sude Naz’ın şikayetçi olduğu dini nikahla yaşadığı Yılmaz Akman’ın kabahat evrakı kabarık çıktı. 18 kabahat belgesi olduğu ve haftanın 3 günü isimli denetim için imzaya gittiği belirtilen Akman; polisteki tabirinde, “Sude Naz dini nikahlı eşim. Benden ayrılmak istedi ve uzun vakittir da başkayız. O gün kardeşimle birlikte arabayla gidip, köye götürmek için ikna etmeye çalıştım. Baştan kabul etti ve arabaya bindi. Daha sonrada arabadan inerek, ‘Beni kurtarın’ diye bağırmaya başlayınca sinirlendim ve yumruk attım. Birinin elindeki sopayı alarak dövmeyi sürdürdüm. Kabahatimi inkar etmiyorum ve kabulleniyorum” dedi.

‘CEZAEVİNDEN ÇIKAR DİYE ÇOK KORKUYORUM’

Sude Naz A., olay günü yaşananları şöyle anlattı: “Annemi hiç görmedim. Beni halam büyüttü. 3 yıl evvel de babamı kaybettim. O yüzden genç yaşta Yılmaz’a inandım ve güvendim. Daha evvel de bana çok defa şiddet uyguladı lakin çocuğumuz var, diye her seferinde göz yumdum. Çok fazla alkol ve öteki unsurlar kullanıyordu. Bana da kullanmayacağına dair kelam vermişti. Kelamını tutmayınca, kendisinden ayrıldım. Olaydan 3 gün evvel kendisini telefondan ve her yerden engelledim. Meskene gelmek istedi. Konuta de almadım. Olay günü çarşıya oğluma kıyafet, kendime de şahsi paklık eserleri almaya çıktım. Elimde poşetlerle yürüyordum. Yılmaz halbuki beni takip ediyormuş. Oğlum gördüğü anda ‘Baba’ diye bağırıp, yanına yanlışsız koştu. Ben de çocuğuma otomobil çarpmasın, diye peşinden gittim. Şayet çocuğum babasına koşmasaydı tahminen de bizi göremeyecekti. O sırada Yılmaz yanıma gelerek, köye götürmeye çalıştı. Gitmek istemeyince beni yumruklamaya başladı. Yere düştüm, elimdeki poşetler sağa, sola fırladı. Dayak yediğim sırada ‘Abi gebeyim imdat’ diye yardım istedim ancak kimse yardım etmedi. Herkes uzun mühlet dayak yememi izledi. Yediğim dayaktan çok, çocuğumun gözü önünde olayın gerçekleşmesine ve onun o an yaşadıklarına üzüldüm. 16 yaşında gebe kaldım. Babamın emekli maaşı almak için resmi nikah kıyılmasını ben istemedim. Zira Yılmaz çalışmadığı için çocuğuma bakamaz, geçinemeyiz, diye korkuyordum. 5,5 haftalıkta gebeyim, çocuğumu aldıracağım.”

Kendisine yaşattıkları nedeniyle Yılmaz Akman’ın en ağır cezayı almasını ve cezaevinden çıkmamasını istediğini belirten Sude Naz A. “Cezaevinden çıkar da bize bir şey yapar diye çok korkuyorum” dedi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir