Steve Hanke Türkiye ekonomisine noktayı koydu!

ABD’li ünlü ekonomist Steve Hanke, Türkiye’nin enflasyon ve büyüme bilgilerini toplumsal medya hesabından kıymetlendirdi. Hanke, Türkiye’nin enflasyon oranında kıymetli bir düşüş olduğunu belirtti. Yüksek frekanslı bilgilerle yaptığı hesaplamalarda, Türkiye’nin yıllık enflasyonunun %28,8 olduğunu söz etti. Ayrıyeten, bu dataların toparlanma sürecine işaret ettiğini vurguladı.

ENFLASYON GERİLİYOR, İKTİSAT TOPARLANIYOR

Ekonomist Hanke, Türkiye’nin enflasyon bilgilerinin yavaşlama eğiliminde olduğunu ve bu durumun iktisatta güzelleşmenin habercisi olduğunu belirtti. Bilhassa son devirdeki yüksek frekanslı dataların, Türkiye iktisadının daha olumlu bir tablo çizmeye başladığını gösterdiğini kaydetti.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GSYİH YÜKSELECEK

Hanke, Türkiye iktisadına ait bir başka değerli açıklamasını “Trading Economics” datalarına dayandırarak yaptı. 2023 yılı prestijiyle kişi başına düşen GSYİH’nin 14.630 dolar olduğunu belirtti. Hanke, bu sayının 2026 yılına kadar 16.520 dolara ulaşmasının beklendiğini lisana getirdi. Bu datalar, Türkiye iktisadının büyüme potansiyeline işaret ediyor.

STEVE HANKE’NİN GLOBAL İKTİSATTAKİ YERİ

Johns Hopkins Üniversitesi‘nde Uygulamalı İktisat Profesörü olan Hanke, tıpkı vakitte üniversitenin Uygulamalı İktisat, Global Sıhhat ve Ticari Teşebbüs Çalışmaları Enstitüsü‘nün Eş Yöneticiliğini yürütüyor. Ekonomik tahlilleriyle tanınan Hanke, bilhassa gelişen piyasalar üzerindeki çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir