Yeni Şafak bildiğiniz gibi… Kumpas günlerini hatırlatan başlık: Yine ‘şok iddialar’ yine ‘organizasyon’

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), MSÜ Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Bölüm Teslim Töreni’nde teğmenlerin kılıçlarla yemin etmesi hâlâ tartışılıyor. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında başrolü oynayan Yeni Şafak, teğmenleri maksat göstermeye devam ediyor.

Gazetenin köşe muharriri Bülent Orakoğlu’nun “Genç teğmenlerin korsan yemininde şok iddialar Harp Okulu dışında tertip mu var?” yazısının başlığı dahi buram buram FETÖ kumpası günlerine götürdü.

“OKUL DIŞINDA YAPTILAR”

Bülent Orakoğlu, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı savlarını şöyle sıraladı: “Genç teğmenlerin 28 Şubat eseri korsan yemini okumak için hazırlıklarını okul dışında yaptığı, mezuniyet merasiminde geleneklere alışılmamış olarak kumandanların büyük çoğunluğunun yer almadığı, birtakım gazetecilerin ise merasim alanına müsaadesiz biçimde girmesine müsaade verildiği tez edildi.”

“ORGANİZE HAREKET”

Olayın organize bir formda yapıldığını ileri süren Orakoğlu, “Mezuniyet merasiminde yönergelerin dışında yemin eden ve slogan atan teğmenler ile ilgili tartışma devam ediyor. Disiplinsizliğe dikkat çeken askeri ve hukukçu uzmanlar, hareketin organize bir halde yapıldığını söyledi. 30 Ağustos Cuma günü Ulusal Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Periyot Teslim Töreni’nden sonra teğmenlerin merasim prosedürü dışı kılıçlı yeminine yansılar gelmeye devam ediyor. Haber 7’ye konuşan askeri uzmanlar ve hukukçular, gerçekleştirilen hareketin ‘disiplinsizlik’ olduğu tarafında hemfikir. Kara Kuvvetleri Komutanlığının soruşturma başlatması gerektiğini kaydeden uzmanlar, atılan sloganların siyasi olduğunu ve aksiyonun organize bir formda gerçekleştirildiğini söyledi” satırlarına yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir